Special Menu

Du er her:

– By på kakao med krem

Bergens Tidende lanserte i helgen MST-terapeuten som barnevernets «supernanny». MST-behandling ble redningen for flere fortvilte foreldre til ungdommer på ville veier. En varsom start: By ungdommen din på kakao med krem.

I en bredt anlagt reportasje, over hele femten sider i BTs helgemagasin, får vi møte foreldre som var nær ved å møte veggen i fortvilelse over sine utagerende ungdommer, på farefull ferd inn i en verden av rus og skoleskulk. Redningen ble MST-behandling (Multisystemisk terapi), i regi av barnevernet.

Journalistene Ingunn Røren og Ingrid Fredriksen har blant andre møtt «Nina», moren til «Christine». Femtenåringen fant seg ikke til rette i skolehverdagen, begynte med selvskading, fortsatte med utprøving av narkotika, skoleskulk og utagerende atferd.

– Be barnevernet om råd!

I reportasjen framgår det hvordan livet for moren ble snudd opp–ned, til en berg- og dalbane av håp, sinne og fortvilelse. Og om hvordan hun fant støttespillere; i familien, i politiet – og i barnevernet.

Blant hennes beste tips til andre i samme båt: Be barnevernet om hjelp! Det å få hjelp betyr ikke at man er en «barnevernsfamilie».

Et tidlig råd – og til dels ganske så provoserende råd – hun fikk, var å by ungdommen sin på kakao når hun kom sjanglende hjem langt ut på natta. Moren sto der rasende – og så skulle hun liksom belønne ungen sin med varm kakao med krem?

Hvordan det gikk med kakaokuren? Historien kunne vi lese i btmagasinet fra 14.11.2015, og lenken finner du her.

Når tenåringsforeldre gjenger seg sammen

Neste dag følger Bergens Tidende opp med en sak om hvordan en gruppe foreldre «gjenget seg sammen» og fant stor styrke i hverandre – etter at MST-terapeuten hadde formidlet kontakten. Her finner du lenken til BT-saken fra 15.11.2015, om hvordan foreldregjengen fikk tenåringene sine ut av rusmiljøet.

Sinnaknekkeren

BT-kommentator Frode Bjerkestrand spør seg: Har barnevernet funnet en mirakelkur? Lenken til hans kommentar om MST-terapeuten som «Sinnaknekkeren» finner du her.


Illustrasjon: Colorbox

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.