Special Menu

Du er her:

Fine takter for forskning.no

Leserrekorder, skriver forskning.no og melder om 100 000 flere besøkende enn på samme tid i fjor. Men hvor finnes den fremragende forskningen innen humaniora?

Selv instituttlederne ble svar skyldig. Nå har redaktøren startet egen blogg, sammen med Trine Syvertsen, dekan ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Bloggen skal fremme forskningsformidling innenfor humaniora. Her finner du også redaktørens noe frustrerte innlegg før jul om «Den begredelige lista over humaniorabragder i 2011».

Atferdssenteret er én av drøyt sytti medlemmer i forskning.no, i godt selskap med universiteter, høyskoler og forskningsinstitusjoner over det ganske land.

Naturvitenskap og medisin dominerer

Nina Kristiansen, redaktør av forskning.no, hadde lenge ergret seg over at listene var så dominert av naturvitenskap og medisinsk forskning. Bare sjelden når resultater fra humaniora eller samfunnsfag opp på listene for oppsummeringer, tellinger og rangeringer og «forskningens ti på topp».

Redaktøren gikk til kildene, lederne for humaniora i Norge, de bør jo kunne skryte litt, tenkte hun. Men nei, da. Lite hjelp å få. Fagsjefene, det vil si to dekaner og en prodekan for henholdsvis NTNU, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo, kunne – oppsiktsvekkende nok – ikke hjelpe til. Kanskje ikke så rart, da, kommenterer redaktøren, at bevilgningene til humaniora gjennom Forskningsrådet utgjør bare tre prosent?

På tur til Tromsø

I medlemsbrevet forteller redaktør Kristiansen også om redaksjonens utflukt til Tromsø. I løpet av fem dager sveipet de over forskningsmiljøene i byen, og resultatet ble ei lang rekke med publiseringer på forskning.no, som «Ekko av et oljeflak» eller «Arven fra en nevenyttig nordlending».

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.