Special Menu

Du er her:

Herlof Nilssen valgt til ny styreleder for NUBU

Den nye styrelederens kjennskap til kommunal sektor, samt gode evner til å bygge nettverk trekkes fram som særlig viktig for senteret.

Herlof Nilssen er spesialrådgiver for Helse Vest og innehar flere styreverv. Han har tidligere jobbet 17 år i kommunal sektor, hvorav 12 år som rådmann før han i 19 år satt som direktør for Helse Vest. 

NUBU er datterselskap i NORCE, og det var NORCE som kontaktet ham med spørsmål om han kunne tenke seg å ta på seg rollen som styreleder for NUBU.

– Etter å ha gjort meg mer kjent med NUBU, framstår senteret som en god kompetanse- og forskningsorganisasjon med et godt omdømme, sier Nilssen.

Kristine Amlund Hagen, administrerende direktør ved NUBU, ser frem til samarbeidet med den nye styrelederen.

– Jeg setter pris på kompetansen Nilssen tar med seg inn i vervet. Han har lang fartstid i styrearbeid og har et stort nettverk. At han også har god kjennskap til og erfaring fra forvaltningen er verdifullt for NUBU, forteller Hagen.

Anerkjennes for gjennomslag

Nilssen er også styreleder for NKVTS, et annet datterselskap i NORCE. NKVTS skriver i sin annonsering av den nye styrelederen at han «har god erfaring i å bygge allianser og styrer stødig i spenningsfeltene mellom fag, politikk og butikk. Han anerkjennes for å få gjennomslag uten unødig støy. Det er trolig noe av grunnen til at Dagens Medisin i 2018 kåret han til en av de mektigste i norsk helsesektor. Han delte toppnoteringen med Erna Solberg, Bent Høie, Siv Jensen og Bjørn-Inge Larsen.»

Styrelederen ser fram til å jobbe sammen med NUBU.

– NUBU er etterspurt på mange områder, og jeg ser fram til å være med og bidra i den videre utviklingen av selskapet, sier den nye styrelederen.

Nilssen er ellers utdannet sivilingeniør fra NTH/NTNU, og ved siden av styrelederverv ved NUBU, NKVTS, Sykehuspartner HF og Norsk Helsenett SF er han styremedlem i Avinor.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.