Special Menu

Du er her:

  • Forside
  • Aktuelt
  • Hold på faste rutiner ved hjemmeundervisning og hjemmekontor

Hold på faste rutiner ved hjemmeundervisning og hjemmekontor

Mange familier har nå hjemmeundervisning og hjemmekontor på grunn av smittefaren med korona-viruset. I Dagsavisen har Anett Apeland, fagdirektør ved NUBU, råd å komme med til familier som må legge om på hverdagen.

– Foreldrene skal tilrettelegge så godt de kan, men de skal ikke pålegge seg selv å være lærere, sier Anett Apeland, psykologspesialist og fagdirektør for utviklingsavdeling barn ved NUBU til Dagsavisen. 

Hun mener mange foreldre i disse dager opplever det som ganske krevende å kombinere barnepass og hjemmeskole med ønsket om å prestere på et visst nivå i forhold til jobb.

– Både barn og voksne befinner seg i en uvanlig situasjon der det er viktig at vi ikke skaper et ekstraordinært stress. Jeg mener vi må senke ambisjonene og være litt romslige med oss selv. Det gagner også barna, mener Apeland.

Hele artikkelen kan leses her.

P4 fulgte opp med et radiointervju tirsdagmorgen kl. 08.00.

– For foreldrene blir det mange roller de skal ivareta på én gang. Det kan føre til stress som igjen kan smitte over på barna. Barn kan få uroreaksjoner eller de kan bli triste og engstelige når ting blir annerledes enn de er vant til. Faste rutiner og å stresse ned er gode rutiner å holde på, påpeker Apeland.

Lydklippet i sin helhet kan høres her.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.