Special Menu

Du er her:

NUBU blir en del av NORCE

Universitetet i Oslo avvikler UniRand, og NORCE overtar som ny eier av NUBU fra 1. januar 2019.

Tidligere i år besluttet Universitetet i Oslo å avvikle konsernet UniRand og nylig ga UiO tilslutning til salg av to selskaper i UniRands portefølje; NUBU og Nordisk institutt for odontologiske materialer AS (NIOM AS).

NUBU eies 100 prosent av UniRand og NIOM eies 51 prosent av UniRand og 49 prosent av Helse- og omsorgsdepartementet. De berørte departement og selskaper har gitt sin tilrådning om NORCE AS som ny eier fra 1. januar 2019.

Administrerende direktør ved NUBU, Terje Christiansen er positiv til eierskiftet.
– Vi er fornøyd med at valget falt på NORCE som ny eier av NUBU. Vi vil fremdeles være lokalisert i Oslo og kan fortsette å jobbe etter samme mandat som før. I tillegg ser vi fram til nye muligheter for et aktivt samarbeid med eksisterende fagmiljøer i NORCE som en god synergieffekt av denne overgangen.

Den nye eieren, forskningsselskapet NORCE har tre universiteter inne på eiersiden: Universitetet i Bergen, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Agder, fra årsskiftet også UiT Norges arktiske universitet, og driver med forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi.

Les hele pressemeldingen.

 

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.