Special Menu

Du er her:

  • Forside
  • Aktuelt
  • NUBU-konferansen: Den mest oppdaterte kunnskapen i kunnskapsbaserte metoder for barn og unge

NUBU-konferansen: Den mest oppdaterte kunnskapen i kunnskapsbaserte metoder for barn og unge

Vil du vite hva som skjer på den internasjonale forskningsfronten når det gjelder kunnskapsbaserte metoder for barn og unge? Vi strømmer årets NUBU-konferanse slik at flest mulig skal ha anledning til å få med seg konferansen.

I år strømmer vi hovedforelesningene og et knippe sesjoner slik at flest
mulig skal ha anledning til å få med seg konferansen. Her kan du følge konferansen live 26. november.

Årets NUBU- konferanse handler om hvordan vi kan forebygge utenforskap blant barn og unge som strever med angst, atferdsproblemer, mobbing eller skolemestring.

Eli Lebowitz forsker på behandling av angst hos barn og unge ved Yale School of Medicine, Child Study Center. Lebowitz ser på hvilken rolle familiedynamikk og forelders strategier har for utvikling av angstlidelser hor barn og unge. Han leder flere forskningsprosjekter, og har skrevet forskningsartikler, bøker og kapitler om angst hos barn og unge. 

Arbeidet hans er anerkjent av organisasjoner som the Brain and Behavior Foundation, the National Institute of Mental Health and The National Center for Advancing Translational Science. 

Hvordan mobbing påvirker barns psykiske helse

Tracy Vaillancourt er professor ved University of Ottawa. Hun er en ledende forsker på reaksjoner til de som er utsatt for mobbing (victimization). Vaillancourt ser på hvordan mobbing påvirker barns psykiske helse og på voldsforebygging i skolen, med særlig fokus på sosial nevrovitenskap.

Foredraget hennes handler om barn og unges behov for tilhørighet og hvilken innvirkning sosial eksklusjon har på livskvalitet. 

En viktig møteplass innenfor fagfeltet utsatte barn og unge

Barneombudet, Inga Bejer Engh åpner årets konferanse, og Camilla Stoltenberg, direktør ved Folkehelseinstituttet, holder åpningsforedraget om kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner.

Praktikere og forskere fra hele landet deltar på konferansen. Det gjør NUBU-konferansen til en viktig møteplass for alle som jobber innenfor fagfeltet utsatte barn og unge.

Konferansen er godkjent av Psykologforeningen som 10 timers vedlikeholdsaktivitet i spesialistutdanningen.

 

Konferansen arrangeres 26. – 27. november på Oslo Kongressenter. Se www.nubukonferansen.no for mer informasjon om programmet.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.