Special Menu

Du er her:

Ny utgave KONTEKSTonline i nytt format

Den nyeste utgaven av NUBUs tidsskrift KONTEKSTonline er nå tilgjengelig. Denne gangen i nytt format som et nett tidsskrift. Formålet med KONTEKSTonline er det samme: Å gjøre forskningskunnskap mer tilgjengelig for praksisfeltet som jobber med barn og unge.

I den nye utgaven av tidsskriftet vil det være lettere å lese og søke etter artiklene, og enkelt finne fram til tidligere utgaver av KONTEKSTonline. 

I dette nummerets presenterer Per Tronsmo Guttas Campus; et to uker intensivt opphold for gutter i risikosonen.  Guttas Campus ble førFoto: NUBUste gang prøvd ut i Norge sommer 2018. Prosjektet kan bidra ikke bare med resultater, men med nye tankemåter i en verden pakket med utfordringer for utdanningsinstitusjonene. Anett Kristin Apeland og Kristine Amlund Hagen gir oss nye perspektiv på diagnoser, mens Elisabeth Backe-Hansen gjennomgår hva vi vet om et tema som stadig opptrer i mediene; barnevernets akutt-plasseringer.

Kristin Horn Talgø og Sissel Torsvik ser på norsk barnevern og måter å oppdra barn på gjennom intervju med Mande Vumilia Shada kom som flyktning fra Kongo til Norge i 2015. Ivar Frønes intervjuer en av Norges ledende forskere om hvor forskningsfronten befinner seg i forståelsen av samspillet mellom genetiske og sosiale faktorer. KONTEKSTonline nr. 3 inneholder også seksjonen Forskningsnytt; kortversjoner av fagartikler og bøker publisert ved NUBU andre halvår 2018. 

Her kan du lese KONTEKSTonline utgave 3.

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.