Special Menu

Du er her:

Pedagogisk hjelp – eller stressmoment?

Det er ikke bare i Aftenposten og Gjengangeren at PALS vekselsvis har fått på pukkelen eller er blitt lovprist. Ekko-redaksjonen (bildet) inviterte såvel PALS-kritikeren som PALS-læreren i studio.

Det hele startet midt i romjulen, med en kronikk i Aftenposten, signert Mari Pettersvold og Solveig Østrem, begge ved Høgskolen i Vestfold, der de ga uttrykk for at det er noe helt annet enn «kostbare mobbeprogrammer, triks, knep og belønningskort som skal til for å få barn til å være greie».

Blant dem som rykket ut til forsvar for PALS, var Mona Engebretsen, kontaktlærer 3. trinn ved Bondi skole i Asker. Engebretsen mente at hun var blitt en bedre og tryggere lærer av PALS-programmet, og at kronikken i Aftenposten var full av feil og misforståelser. Hun anbefalte i sitt innlegg alle skeptikere å oppsøke en PALS-skole: Vær der én dag og observer. Du vil bli positivt overrasket.

I Ekko møtes Solveig Østrem og Mona Engebretsen til debatt. Mens hjerneforskeren forteller hva ros egentlig gjør med oss. Klikk deg inn på NRK P2, og få med deg hele programmet.

Foto: NRK P2 Ekko

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.