Special Menu

Du er her:

PMTO-opplæring for region nord og midt

Tidligere denne måneden ble det gjennomført arbeidsseminar med opplæring for PMTO-utøvere i region nord og midt, og gleden var stor over å endelig kunne samles fysisk igjen.

Et engasjert kull med PMTO-utøvere fra region nord og midt møttes til arbeidsseminar på Scandic Ishavshotell i Tromsø 1.-3. juni. Tilsammen deltok 35 kandidater fra 18 kommuner, der noen få deltok digitalt, men de fleste var med fysisk på seminaret. Kursholderne var både glade og lettet for å kunne gjennomføre dette seminaret med så mange deltakere fysisk samlet. Det har vært stor spenning knyttet til gjennomføringen og koronasitasjonen, men endelig var vi der!

Undervisningsteamet for seminaret bestod av Terje Sliper, regionkoordinator PMTO midt, Odd Annfin Havdal, regionkonsulet PMTO midt, Vorin Brox Einarsen, regionkonsulent PMTO nord og Kristin Richardsen, regionkonkoordinator PMTO nord. I tillegg bidro også Grethe Heggem, Barne- og familietjenesten Heimdal, Trondheim kommune fra region midt og Sissel Torsvik, regionkoordinator PMTO øst.

På første dag av seminaret jobbet deltakerne med temaer som ros, annerkjennelse og oppmuntring. Dette er verktøy som hjelper foreldre med å fremme utvikling av bedre samspillsmønstre med barna sine. Det øker positiv involvering og minsker tvingende samhandling. På seminarets andre dag var tema følelsesregulering, med fokus på å jobbe med følelser i PMTO og hvordan man kan hjelpe foreldre å regulere vanskelige følelser.

Deltakerne ga gode tilbakemeldinger på seminaret, og de fikk også oppleve vakre Tromsø fra sin beste side. Flere benyttet anledningen til å oppleve byens attraksjoner, som hurtigruta, fjellheisen og tur i sherpatrappa. 
Dette seminaret er en viktig styrking av tilbudet til foreldre og barn i nord og midt, og vi ønsker deltakerne lykke til videre med det viktige PMTO-arbeidet! 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.