Special Menu

Du er her:

Tidlig innsats i Brønnøy

Forrige uke var ansatte fra PPT, barnehager og skoler i Brønnøy samlet til kurs i TIBIR-intervensjonen Konsultasjon. Kurset ble gjennomført med vellykket samarbeid mellom TIBIR-kollegaer fra både nord og sør.

Konsultasjon er en av intervensjonene i Tidlig Innsats for Barn i Risiko (TIBIR) — et program for forebygging og behandling av atferdsproblemer hos barn, tilpasset det kommunale tjenestenivået. Samtlige TIBIR-intervensjoner er basert på prinsippene fra PMTO (Parent Management Training — Oregon). Hensikten med intervensjonen Konsultasjon er å gi barnehage og SFO/skolepersonell veiledning i bruk av konkrete verktøy og strategier som kan forebygge og redusere atferdsproblemer i grupper/klasser eller hos enkelte barn.

Anne Mari Aune og Lena Gabrielsen er begge PMTO-terapeuter og TIBIR-koordinatorer i Brønnøy, og initiativtakere til kurset og arbeidet med Konsultasjon-intervensjonen i kommunen. Med seg til å holde kurset i Brønnøysund hadde de TIBIR regionkonsulent i region nord, Kristin Richardsen, samt TIBIR-koordinator i Lørenskog kommune Beate Elvebakk, som hadde tatt turen «sørfra» for å bidra. I Lørenskog har de nemlig lang og god erfaring med både Konsultasjon og resten av intervensjonene i TIBIR, og har mye kunnskap å dele med TIBIR-kollegaer i nord.

I løpet av kursuka i Brønnøy hadde de fire kursholderne også informasjonsmøte for tjue ledere fra enheter for barn og unge i Brønnøy kommune om Konsultasjon og tidlig innsats.

Regionkoordinator Kristin Richardsen er svært fornøyd med arbeidet som nå legges ned på tidlig innsats i kommunen, og setter stor pris på initiativet fra Brønnøy og på god kunnkapsutveksling og bidrag fra Lørenskog kommune. — Det er så artig når vi kan samarbeide! 

 

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.