Hvilke faktorer kan medvirke til god skolefungering for ungdom med atferdsvansker? Dette er ett av spørsmålene i en hovedoppgave fra Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.
En ny pilotstudie viser gode resultater av behandlingstiltaket MST-CAN for familier der det forekommer vold og/eller omsorgssvikt, og anbefaler videre evaluering av tiltaket.
En ny hovedoppgave fra Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo (UiO) har undersøkt hva som kjennetegner ungdommers opplevelse av Multisystemisk terapi (MST). Alle ungdommene forteller at de har det bedre i dag enn ved oppstart av MST.
Som ledd i en nasjonal satsning ble MST og PMTO i 1999 introdusert i alle norske helseregioner, for å avhjelpe atferdsproblemer hos barn og ungdom. Hvor god har implementeringen vært?
Økt støtte og færre konflikter. Det er noe av hva evalueringsforskningen på MST kan vise til.
Mange studier har vist at atferdsvansker er mest utbredt blant gutter. Følgelig har de fleste behandlingsmetoder rettet seg mot dem. Men også jenter kan ha nytte av MST.
Multisystemisk terapi (MST) er et familie- og nærmiljøbasert tiltak for ungdom (12–17 år) med alvorlige atferdsproblemer. MST er nå tilgjengelig i alle landets fylker.
Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.
Essendrops gate 3 Postboks 7053 Majorstuen 0306 Oslo
Tlf: 23 20 58 00 Epost: post@nubu.no Organisasjonsnummer: 985638187 Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern og informasjonskapsler | Tilgjengelighetserklæring